Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Moja známa sa osobne stretla s niekoľkými prípadmi, ako funguje juvenilná justícia v Anglicku a Írsku. Osobne pozná niekoľko Sloveniek, ktoré takmer prišli o deti. Uvediem dôvody, prečo im hrozilo odobratie dieťaťa.

Jedna mamička porodila v Anglicku. Pri pôrode dieťatku zlomili kľúčnu kosť. Je to vcelku neškodný zákrok, keď sa dieťa nemôže dostať von; po ošetrení sa to rýchlo zahojí bez trvalých následkov. Lekár to však nezapísal do zdravotnej karty. Pri prehliadke o pár týždňov detský lekár na to prišiel, a okamžite volal sociálku pre podozrenie z týrania dieťaťa. Takže dôvod prvý - nezaznačenie úrazu do zdravotnej karty a následné obvinenie rodičov z týrania svojich detí.

Ďalšia mamička žila v Írsku s podnikateľom - bez sobáša a majú spolu 2 malé deti. Biznis Írovi skrachoval a zostali mu len dlhy. Na deti prestal platiť peniaze. Matke však nedovolil s deťmi návrat na Slovensko, kde má 2 byty i matku, ktorá by jej s deťmi pomohla. Vychovávať 2 malé deti - sama a v prenajatom byte - Slovenka jednoducho nedokázala. Len prenájom bytu stojí 900 eúr. To však na sociálke povedať nesmiete. Okamžite deti zoberú. Na právnikov, ktorí jej pomáhali s tým, aby neprišla o deti, minula všetky úspory a musela predaj aj auto. Podarilo sa jej vycestovať na zdravotnú dovolenku na Slovensko. Manžel ju však obvinil z únosu detí a je hľadaná Interpolom. Tento týždeň mala na Slovensku súd. Osobne som sa s ňou rozprával.

Tretí dôvod: z viacerých zdrojov existujú indície, že je možné svoje deti juvenilnej justícii predať. Znie to otrasne, ale existujú svedectvá právnikov, ktorí Slovákov v zahraničí zastupujú. Sumu ani podrobnosti nepoznám - a nechcem o tom špekulovať. Ale minulý rok bol na Slovensku jeden mediálne známy prípad, kedy úrady odobrali deti slovenskej rodine. Zo zákulisia existujú indície, že otec za to dostal zaplatené a potom sa už len hľadal malicherný dôvod na odobratie detí.

0 0
možnosti

Dôvody jednania juvenilnej justície sú zrejmé a sú dva:

1. Je to byrokratický aparát a každý takýto aparát má jednu zo svojich hlavných úloh zachovať si svoju existenciu. Počas krátkeho obdobia juvenilná justícia nájde skutočných problémových rodičov a deti odoberie. Ale čo potom? Musí hľadať stále menšie a menšie dôvody na svoju činnosť. 

Ako v každom úrade aj tu určite existujú plány činnosti. A keď sa neplnia, vyjde sa do terénu a hľadá sa. A hľadá. Najlepšie medzi rodinami imigrantov, ktorí reči moc nerozumejú.

2. Druhý dôvod sú povolené adopcie homosexuálmi. To vytvára obrovský dopyt po deťoch. A kde je dopyt, tam musí byť aj ponuka. V súčasnosti sa hovorí o uzákonení NÁROKU na adopciu detí pre homosexuálov. Tu vidieť jasnú súvislosť.

0 0
možnosti

Diskutující si dělají starosti s autorem. Je to obvyklé vylévání vaničky i s dítětem. Podstatné je to, že Juvenilní justice je další schod po kterých kráčí společnost, co se rozhodla lidské konání napravovat i za cenu jejího postupného ničení. Je to degenerace se znaky zániku. Jiní příslušníci živočišné říše toto nedělají.  Schopen konat takové i podobné zvrhlosti je jen živočich obdařený rozumem.

3 0
možnosti

M77i38l61a85n 49R17a59d69e58k

22. 5. 2014 15:43

jenze lide nekdy tyraji sve deti, nebo je i prizabijou, nekdy dilo dokonci. Tak se musi neco delat, ale jak? Kdykoliv socialka chce vzit nekomu dite je to pry nespravedlive. A co zla by slo takto predejit!

0 0
možnosti
Foto

Kdyby si někdo přišel pro mé dítě, tak jedině přes mou mrtvolu.

1 0
možnosti

upozornuji vás že právě na TOTO má represivní systém prostředky.

0 0
možnosti

A je hezké pane Klusáčku, že mluvíte o justici. Naštěstí je naše justice velmi neschopná, to přece víte - jinak by jste nebyl předsedou ČSNS. Ve funkci která vám nepatří, Stal jste se jim jen díky podvodu, takže nám tady nepřednášejte něco o justice. Ostatním dporučuji si přečíts blog: Chcete být předsedou[>-]

2 1
možnosti
Foto

Ale tady nejde o pana Klusáčka, ale o otrokářské pravidlo porušující naše přirozená práva, na který on upozorňuje.   On má ode mne karmu, vy mínus.

1 0
možnosti

Takové opatření by si zasloužilo alespoň hodně velkou porotu a bez jejího souhlasu by soud nemohl rozhodnout.

3 0
možnosti

to mate tezke, na druhe strane je spousta pripadu kde socialka zaspala, nic si nedovolili a koncilo to smrti ditete.

1 1
možnosti

a co hůř, končilo to NULOVYM postihem pro ony pracovnice...

0 0
možnosti

A pak je tu jeste nutna obrana. Strilet prvni.

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS