Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karel má svým způsobem pravdu. Beneš byl slaboch, paktoval se se Stalinem, a ten odsun byl prasárna. Ať už se tu dělo za války cokoliv, on dopomohl k tomu, že po válce nejeden "český kolaborant s nacisty" ubíjel "bojovníky proti Hitlerovi německé národnosti". Děda to zažil, dost mi o tom vyprávěl a se slzami v očích šeptal, jak se tenkrát za své spoluobčany styděl. Já jsem volil pana Schwarzenberga :-P

2 3
možnosti

Kdo chce psa bít . . . znáte to. A jinak? Jste trochu vedle a "přizpůsobujete" si kandidáty tak, aby jste mohl obhájit Zemana. Je to vaše volba, ale alespoň tak neplácejte.

2 2
možnosti
Foto

nacionalista obviňuje druhého z nacionalismu...hmmmm.

Host vyhazuje vrchního;-D

4 3
možnosti

Jo, to jsem viděl v "Děditství";-D

0 0
možnosti

Uz je unavne dokola opakovat fakta. Karel Schwarzenberg neprirovnal Benese k valecnemu zlocinci. To je zemanovska lez. On rekl, ze v soucasne dobe, by tato vlada vcetne Benese byli u soudu v Haagu coz je nepopiratelny fakt. Nikde nerekl, ze by byl nebo ze by mohl byt odsouzen. Rekl pouze ze by se tam ocitl. Ta veta mela jeden zasadni vyznam. Ze dnes totiz uz vse posuzujeme naprosto jinak nezli tehdy. Tehdejsi zlociny, prochazely bez problemu, protoze existovala jakasi predstava ze Nemec = zlocinec. Dnes jsme vsichni uz davno nekde jinde a proto i benesovy dekrety nemohou byt bernou minci nebot z dnesniho pohledu jsou opravdu zlocinne.

4 6
možnosti

J63a37n 70K43l65á70s86e79k

25. 1. 2013 23:54

Autor volí Zemanovo estébácké komando. Není co dodat...8-o

6 7
možnosti

"Se Zemanem se shoduji ve výkladu dějin". Bylo už publikováno, že Zeman v minulosti řekl prakticky totéž co KS.. Historii lze zkoumat s nějakým nadhledem a dnešní doba nám ho umožňuje. Příčinou druhé světové války nebyl jen nacismus, ale i nacionalismus dalších států (včetně našeho), parcelování Evropy ze strany vítězných mocností první války, radikální socialismus, kolapsy a chyby demokracií. Dějiny píšou vítězové, a proto je všechno zlo na Němcích (nehájím nacismus).. Něco jiného je  generace válku zaživší a generace následná, jejíž část se pochopitelně není schopna odprostit od krajně subjektivního pohledu. Historky, které jsem slýchal od svého dědy nebo dalších pamětníků, jak byli vražděni Němci jen kvůli národnosti. Všichni tito pamětníci mi to vyprávěli s hrůzou a žili s tím, že znali jejich vrahy, kteří díky Benešovu generálnímu pardonu mohli v klidu vzpomínat na své zločiny.. A omlouvat krytí vrahů vraždění jiných? To je možné jen v případě, že přistoupíme na logiku á la Hitler - Němci vraždili Židy, my zase můžeme Němce..

5 8
možnosti

Příčinou II. světové války byl náš nacionalismus...bla bla... Má to cenu číst dál?

5 5
možnosti

Schwarzenbergovo přirovnání Dr. Edvarda Beneše k válečnému zločinci bylo pro mě však zásadní. :-)

Možná, že byste si ohl občas taky něco přečíst z historie, pane autore. Anebo aspoň tohle http://neviditelnypes.lidovky.cz/historie-benes-skutecne-vyzyval-k-vrazdeni-vsech-nemcu-pjd-/p_spolecnost.asp?c=A130123_160823_p_spolecnost_wag

Bz karmy.Rv

8 7
možnosti

Co k tomu dodat: Lidovky=Rheinisch-Bergische Druckerei- und Verlagsgesellschaft

1 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS